Posts

New Posh

tekanan air rumah tak laju. air rumah tak laju

Assalamualaikum... minggu lepas dapat call air kat rumah dia tak laju langsung. Saya pun datang check kat setiap bilik air dan dapur, memang tak laju. Saya check kat stopcock pun tak laju. Kemudian saya check kat meter air, mula² saya check buka meter air tak laju jugak kemudian saya check kat stopcock meter air laju tekanan air tu...
saya fikir mungkin masalah Non-Return Valve (NRV) Saya pun bagi tahu owner dan suruh report kat management nak buka NRV tu. Management pun bagi lampu hijau. Saya pun bukak NRV
dah buka seketul ade 2 NRV
Masalah tu bukan kat non return valve. Tapi kat adapter yang dah karat membawak ke NRV pun rosak
sampai kecik lubang disebabkan karat
adapter ni jenis besi
NRV ni sebenarnya ok. Disebabkan adapter karat NRV pun jadi rosak

2 adapter karat nampak teruk sangat
jadi kita pun beli baru dan adapter beli yang stainless
nampak beza kan yang besi dengan yang stainless. Disebabkan barang yang kita beli sebelum meter. Kita bagi resit beli barang kat management. 

WHATSAPP  <…

Repair Tile Mengelembung Tile Popup

MEMBAIKI SALURAN PAIP BOCOR/PECAH ATAS/DALAM SILING DI SEPUTIH KUALA LUMPUR

repair pipe sinki dan menukar kepala paip sink dinding/wall sink tap. HEDER PLUMBER AREA LEMBAH KLANG/KLANG VALLEY

floor trap tersumbat. clogged drain. plumber tukang paip area cheras

plumber tukang paip area bandar baru bangi

COVID19 tempoh PKP dilanjutkan sehingga 28 april 2020

Plumber area kajang

Perkhidmatan plumber plumbing paip main hole floor trap