Ahad, 22 Mac 2015

Skirting table top selalu jatuh

Kes yg satu ni skirting tabletop yg selaku jatuh. Dan bahayanya bila terkena kaki

Ahad, 15 Mac 2015

Pasang tile dinding dapur 1×2sq warna hitam

Ubahsuai rumah house renovation memasang tile dapur 1×2sq warna hitam tile lantai 1×1sq warna hitam. Nanti kat dinding seperti dalam gambar ade buat tabletop. Pertanyaan lebih lanjut hubungi/WhatsApp 0182233854 KHAIDIR

Isnin, 9 Mac 2015

Pasang tile kos paling murah kg sg ramal dalam

Boleh dikatakan kos paling murah.. tile mintak kat kawan kat store. Tile dinding buat lantai janji sejuk lah nak baring2 huhuhu

Sabtu, 28 Februari 2015

Pasang tile dan render konkrik

Render dan pasang tile di kawasan bandar baru bangi seksyen 1. Keluasan 480sf sais tile 1×1. Tempat sebelah tepi rumah. Call atau WhatsApp 0182233854 Khaidir

Sabtu, 10 Januari 2015

Pasang tile

Pasang tile parking 1x2ft. Cara pasang tile selang seling

Rabu, 7 Januari 2015

Pasang tile di halaman tepi rumah

Mula-mula tuan rumah nak tanam rumput awal bulan 12. Akhir bulan 12 musim hujan dan hari-hari hujan kat kawasan cherah bersamaan banjir di pantai timur. Air bercampur tanah pun mengalir kat tile. Lebih kurang 20 hari tanam rumput akhirnya tuan rumah nak pasang tile kat tempat yg di tanam rumput sebab selepas hujan nak bersihkan lantai yg bercampur tanah yg mengalir dari area rumput. Kawasan yg di tanam rumput ni memang tak ade longkang. Awal nya selepas buang rumput dan tanah sy nak konkrit lepas tu render dan pasang tile. Tuan rumah tak nak konkrit terus render je sebab tuan rumah kate bukan kreta yg nak lalu, sy pun ikut sahaje apa yg tuan rumah nak sebab tuan rumah pun kontraktor besar dan banyak projek. Memang dari awal sy kerja kat situ sy ikut apa yg tuan rumah kate dan kadang sy membantah juga la. Walau pun tuan rumah kontraktor besar bukan dia ikut kerja jadi tak tau selok belok kerja kasar. KONTROKTOR UBAHSUAI RUMH Call/WhatsApp 0182233854 KHAIDIR

Sabtu, 3 Januari 2015

Ahad, 28 Disember 2014

#prayforQZ8501 #doakanQZ8501 AirAsia QZ8501 A320-200

Penerbangan juanda (surabaya) ke changi (singapor) terputus hubungan pagi 28/12/14 airasia QZ8501 AIRBUS A320-200

Jumaat, 26 Disember 2014

Repair pintu yang pecah seperti dalam gambar

Memperbaiki pintu yang pecah (pecah biasa tak teruk sangat seperti dalam gambar) boleh di perbaiki/perbaiki sendiri. Bahan-bahan SKIM UNTUK KAYU, KERTAS PASIR, CAT dan BERUS CAT. cara nak repair tampal pintu yg rosak dan biar kan kering. Mungkin nak kering mengambil masa. Kalo yang rosak lekungan tu dalam kena tampal 2 kali dan tunggu sampai kering. Sudah kering ratakan menggunakan kertas pasir sampai rata dan halus. Dah di gosok sama kertas pasir bersihkan biar tak ada habuk dan barulah cat. Kalau tak cantik memang tuan-tuan tak berbakat lah huhuhu. Kalau nak panggil orang/kontraktor buat memang mahal lah dan boleh hubungi sy atau WhatsApp 0182233854 KHAIDIRBLOGFACEBOOK

Buat kotak pos dan kotak sampah 2 rumah jadi 1 kotak sampah

2 rumah kongsi 1 kotak sampah 2 kotak pos. 2 rumah tu adik beradik tuan rumah nak memperbesarkan ruang pagar tu biar boleh parking 3 kereta. Asalnya pintu pagar kecil mak parking kreta pun boleh tapi bila kreta yg dalam nak keluar kena alihkan kreta yang menghalang. Yang dalam gambar 1 rumah boleh muat 4 kereta. 2 rumah 8 kereta lah huhu. Tapi tu la halaman rumah nampak kereta je tapi family banyak nak buat macam mana terpaksa buat. Depan kotak pos luar rumah boleh muat 1 kereta tanpa menganggu jalan. Jalan keluarnya nak senang seperti dalam gambar kotak sampah boleh muat 2 tong.
<a href="http://hederhouseworking.blogspot.com">BLOG</a>  》 <a href="http://facebook.com/hederrenovationhouse">FACEBOOK</a> Hubungi atau WhatsApp: 0182233854   <a href="http://callheder.blogspot.com">KHAIDIR</a>

Selasa, 23 Disember 2014

Kontraktor ubahsuai rumah house renovation

Kontraktor ubahsuai rumah kawasan kajang, bangi, cheras, serdang dan kawasan sekitarnnya. Membuat kerja-kerja memasang tile, plumbing, tabletop/meja dapur, mengecat DLL 》 <a href="http://hederhouseworking.blogspot.com">BLOG</a>  》 <a href="http://facebook.com/hederrenovationhouse">FACEBOOK</a> Hubungi: 0182233854   <a href="http://callheder.blogspot.com">KHAIDIR</a>

Selasa, 16 Disember 2014

Pasabg tile by powerblock

Pemasangan Keramik Lantai: http://youtu.be/i8CEMtZcpH4

Aksi penyanderaan di Sydney

Sydney hostage crisis: Dozens of people held host…: http://youtu.be/f07mffPeUT0

Isnin, 15 Disember 2014

Tahap mengecat siling

Interior Painting Step 2: Painting the Ceiling: http://youtu.be/mNT3cpBa5HY

Alfatihah

Hero legenda filem melayu era studio jalan ampas cathay keris. Datuk mustapha maaruf meninggal dunia pada isnin di hospital angkatan tentera Tuanku Mizan. Wangsa Maju